logo print   VCM vzw | Abdijbekestraat 9 | B-8200 Brugge
Tel. +32 (0)50 407 201 | info@vcm-mestverwerking.be


 


Lees meer over de technieken op deze pagina's.
line

Internationaal congres: ManuREsource 2017

 


ManuREsource 2017 zal doorgaan op 27 en 28 november 2017 in Eindhoven, Nederland. Op 29 november zal ook de mogelijkheid geboden worden om lokale mestverwerkingsinstallaties te bezoeken.
Het organiserend comité (VCM, UGent, Inagro, POM West-Vlaanderen, samen met het Nederlands Nutriëntenplatform) nodigt u van harte uit op de derde editie van ManuREsource.

Aangezien circulaire economie steeds belangrijker wordt, zal het centrale thema van de derde ManuREsource editie de transitie in de mestverwerking zijn. Mestvalorsiatie kan namelijk een toonaangevend voorbeeld worden van de circulaire economie, waarbij mestoverschotten gevaloriseerd worden tot waardevolle eindproducten. Daarnaast zullen uiteraard opnieuw kennis en ervaringen tussen de verschillende Europese regio’s over beleidsmaatregelen betreffende mestoverschotten en innovaties in mestverwerkingstechnologieën enthousiast uitgewisseld worden!

Dit jaar wordt ManuREsource georganiseerd in Eindhoven (Nederland) in samenwerking met een lokale partner, het Nederlands Nutriëntenplatform (NNP), aangezien Vlaanderen en Nederland beiden met een mestoverschot kampen.

Na twee succesvolle edities (2013: Brugge en 2015: Gent) is ManuREsource reeds een gerenommeerd congres binnen de sector van mestbeheer, - verwerking en -valorisatie. Voor de derde editie verwacht het organiserend comité een nog grotere aanwezigheid van vertegenwoordigers van overheidsdiensten, administraties, landbouw – en milieuagentschappen, onderzoeksinstellingen, constructiebedrijven, agro-industrie en consultancybureaus. We zullen immers kunnen voortbouwen op de bijkomende ervaring en netwerk van de lokale Nederlandse partner.

Meer informatie over het congres is hier beschikbaar.

 


Created by Westsite