logo print   VCM vzw | Abdijbekestraat 9 | B-8200 Brugge
Tel. +32 (0)50 407 201 | info@vcm-mestverwerking.be


 

Maak kennis met het VCM en haar werking.
line

Agenda

 

Hier vindt u een overzicht van de geplande VCM-evenementen, aangevuld met andere interessante activiteiten. Voor foto’s en verslagen van vroegere VCM-activiteiten klik hier


Studiedag “Biofabriek van de toekomst. Drijvende krachten voor de bio-economie in Vlaanderen
Studiedag “Biofabriek van de toekomst. Drijvende krachten voor de bio-economie in Vlaanderen
datum10-02-2017
Oost-Vlaanderen is dé hub voor de Vlaamse biogebaseerde industrie. Biogebaseerde economie is één van de belangrijkste speerpuntclusters van de provincie Oost-Vlaanderen en geniet tevens een vooraanstaande plaats in het provinciaal klimaatactieplan. De provincie is ook betrokken in industriële en wetenschappelijke ontwikkelingspolen. Getuige hiervan is bijvoorbeeld de ondersteuning van de proeffabriek Bio Base Europe Pilot plant en de diverse projecten en initiatieven die deze biofabriek coördineert, uitvoert en uitdraagt. Ook de BioRefine Cluster Europe kent haar bakermat in Oost-Vlaanderen en brengt tientallen Europese projecten en initiatieven samen onder coördinatie van de Universiteit Gent, mede ondersteund door de Provincie.
De studiedag “De Biofabriek van de toekomst” wil bedrijven inspireren, stimuleren en informeren en geeft een overzicht van de huidige ontwikkelingen, projecten en opportuniteiten binnen de wereld van de Vlaamse
bio-economie. De studiedag is gepland op woensdag 21 juni 2017.
De projectenmarkt die samen met de studiedag wordt georganiseerd, geeft meer uitleg over lopende projecten en informeert de deelnemers over een breed gamma aan financiële en inhoudelijke ondersteuningsmogelijkheden om hun eigen biogebaseerde projecten te realiseren.
Het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen, de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Oost-Vlaanderen, de Biorefine Cluster Europe en de Bio Base Europe Pilot Plant verwelkomen je graag op het event!

Inschrijven
Deelname is gratis, maar inschrijving is verplicht online voor 10 juni 2017. Het aantal deelnemers is beperkt.
Uw inschrijving wordt enkele dagen voor het evenement bevestigd.
Congres ManuREsource op 27-28-(29) november 2017
Congres ManuREsource op 27-28-(29) november 2017
datum10-02-2017 - 27-11-2017
Dit jaar zal de derde editie van ManuREsource plaatsvinden. Het organiserend comité (VCM, UGent, Inagro, POM West-Vlaanderen, samen met het Nederlands Nutriëntenplatform)
nodigt u van harte uit op 27 en 28 november 2017 in Eindhoven, Nederland. Op 29 november zal ook de mogelijkheid geboden worden om lokale mestverwerkingsinstallaties te bezoeken.
5de Vlaams Vergistingsforum
5de Vlaams Vergistingsforum
datum02-06-2017 - 14-12-2017
Op 14 december 2017 organiseert Biogas-E het 5de Vlaams Vergistingsforum in KU Leuven Campus de Nayer, Sint-Katelijne-Waver. Het congres wil kenniscentra, beleidsmakers, exploitanten en constructeurs van biogasinstallaties bij elkaar brengen en hierbij de nieuwste topics en ontwikkelingen binnen de biogassector onder de aandacht brengen. 

Created by Westsite