logo print   VCM vzw | Abdijbekestraat 9 | B-8200 Brugge
Tel. +32 (0)50 407 201 | info@vcm-mestverwerking.be


 

Maak kennis met het VCM en haar werking.
line

VCM Agenda


 
typeStudienamiddag
MicroNOD-project studiemiddag
datum03-07-2017 - 07-09-2017

MicroNOD-project studiemiddagIn het MicroNOD-project worden er innovatieve organische meststoffen, gebaseerd op bacteriën, geproduceerd. De microbieel organische meststoffen zijn traagwerkend en bestaan uit aerobe heterotrofe bacteriën, purper bacteriën en spirulina. Bovendien zijn dit duurzame meststoffen, omdat ze geproduceerd worden op reststromen. Tijdens het project is de performantie ook al aangetoond voor een aantal gewassen.
Op de studiemiddag worden de belangrijkste projectresultaten gepresenteerd. Hierna volgt er demonstratiemateriaal doorheen de keten: opwaardering van reststromen (b.v. struviet), productie van de microbieel organische meststoffen en de huidige tomaten-, en grastesten.
MicroNOD mikt op systemische innovatie, door sterke interactie met de maatschappelijke actoren. Dit project wordt gedragen door 5 kernpartners (Avecom, AgrAqua, Greenyard, Universiteit Gent en Universiteit Antwerpen) en gesteund door meerdere middenveldorganisaties en bedrijven (VCM, OVAM, Innovatiesteunpunt, Pinguin, Agristo, Vlakwa en AVBS). Het project krijgt financiële steun van MIP/i-Cleantech Vlaanderen. 

Programma:
Doorlopend onthaal vanaf 13u30 met drank en versnapering
14 uur, 15 uur en 16 uur: start van de rondleiding

Locatie: Proefhoevve Bottelaere (Diepestraat 1, 9820 Merelbeke)

Inschrijving voor deze studiemiddag is noodzakelijk via deze link

Created by Westsite